Drop snakken om talent. Fokusér på potentiale!

Blogindlæg:

Drop snakken om talent.
Fokusér på potentiale!

19. maj 2025

Hvis vi vil forstå, hvordan mennesker udvikler sig og skaber værdi på arbejde, er det mere frugtbart at tale om potentiale end om talent.

Hvorfor? Fordi "talent" er et ord, vi bruger, når vi ser noget, der allerede virker. Det kan have sin plads, men studier viser også, at ordet "talent" kan gøre folk lidt for magelige. "Potentiale" peger derimod fremad. Det forpligter. Det engagerer. Det giver os noget at arbejde med og hen imod.

Hvor er potentialet henne?

I arbejdet med personlighedstests får vi en stabil beskrivelse af et menneskes psykologiske præferencer og tilbøjeligheder. Altså vedkommendes personlighedstræk.

Disse personlighedstræk er som sådan ikke færdigheder i sig selv, men mønstre i, hvordan netop dette menneske typisk forholder sig til opgaver, relationer og forandringer.

Potentialet hos det enkelte menneske opstår netop hér. I muligheden for at aktivere (og udvikle) sine psykologiske præferencer samtidig med, at konteksten ændrer sig og kravene stiger. (Tett et al., 2006; DeRue et al., 2011).

Sagt på en anden måde er potentiale ikke statisk, men noget, der skal udfoldes og udvikles i forskellige kontekster. Og det kan være både arbejdsmæssigt og privat. Potentiale er ofte ekstra synligt i forbindelse med f.eks. jobskifte, karriereskifte, efteruddannelse og kurser, ny rolle, mere ansvar og teamomlægninger.

Tre grunde til at arbejde med potentiale

#1: Det skaber en mere udviklingsorienteret kultur

Når vi forstår personlighedstræk som noget, der rummer mulighed, men kræver indsats, gør vi ikke bare plads til læring – vi sætter læring i centrum.

På den måde undgår vi en statisk vurdering af en person og fremmer bevidsthed og udvikling – både på individuelt og teammæssigt niveau.


Det hænger sammen med, at personlighedstræk ikke er adfærd i sig selv, men latente præferencer. De kommer lettere til udtryk, når en konkret situation aktiverer dem. Ellers forbliver de netop bare som uforløst og uudviklet potentiale (Tett & Guterman, 2000).

#2: Det giver bedre værktøjer til ledelse og udvikling

Når vi anskuer vores personligheds potentialer er det lettere at stille skarpt på, hvornår og hvordan forskellige personlighedstræk er hjælpsomme for os – og hvornår de ikke er. For eksempel er høj venlighed ofte positivt i samarbejde, men kan være en hæmsko i svære feedbacksamtaler (Harvey & Green, 2022).

Når vi arbejder ud fra et potentialeperspektiv, bliver det nærliggende at overveje, hvornår vi skal skifte strategi, eller kalde på støtte, i takt med at konteksten ændrer sig.

#3: Det mindsker bias og overforenkling i rekruttering

Når vi kobler personlighed med et potentialeperspektiv, bliver det tydeligere, at det ikke handler om at finde den “rigtige type” til en stilling, men om at forstå sammenhængen mellem opgaven, konteksten og personens potentiale – altså personens udviklingsmuligheder.

Det skaber mere nuancerede vurderinger og bedre matches i rekrutteringsprocesser – og reducerer risikoen for at overvurdere personer, der “ligner profilen” man søger, uden at tage højde for selvindsigt eller rollekrav (DeRue et al., 2011).

Personlighed er ikke en løsning – det er et afsæt

Det er vigtigt at huske på, at personlighedstests kun fortæller os delvist, hvem der vil klare sig bedst i en konkret rolle. Som sagt fortæller de os nemlig, hvilke grundlæggende psykologiske præferencer og tilbøjeligheder, en person har med sig. Altså hvilket grundlag vedkommende har for udvikling og præstation.

Men det skal udfoldes. Og derfor må grundlaget anskues som potentiale. Fordi potentiale forpligter. Fordi potentiale kræver udvikling, for at kunne udfoldes. Det kræver refleksion, modspil, selvindsigt og ledelse at bringe det i spil.

Hos e-stimate arbejder vi med personlighed som potentiale – ikke som facit. Vi tror ikke på one-size-always-fits, og vi ved, at mennesker lykkes forskelligt, afhængigt af både deres udgangspunkt og de muligheder, de får. Vores testværktøjer er udviklet til at skabe brugbar indsigt, der kan omsættes til handling – individuelt, i teams og i ledelse.

Potentialeprofilen

Gratis med i alle e-fivefactor profiler!

Når du trækker en e-fivefactor rapport hos os, kan du helt gratis tilvælge en potentialeprofil. Det vil sige, at den ikke koster flere klik, når først e-fivefactor rapporten er trukket.

Potentialeprofilen er et udviklingsværktøj, der kan sikre en motiverende start på en ansættelse, eller involvere medarbejderen aktivt i en engageret udviklingsproces, der lægger op til konkret handling.

Med afsæt i de 10 stærkeste personlighedstræk udfoldes 30 “toppotentialer” i personlighedstrækkene.

Når vi arbejder med medarbejderes potentialer, er det ud fra tankegangen, at ”det er vigtigere at fokusere på styrker frem for begrænsninger”.

Hvornår skal du bruge Potentialeprofilen?

Potentialeprofilen er ideel til blandt andet:

  • MUS
  • rekruttering og opfølgning på rekruttering
  • karriereudvikling
  • “talentprogrammer”

Potentialeprofilen danner grobund for en konstruktiv og positiv dialog om potentialer – og engagerer aktivt fokuspersonen i processen. Det sikrer, at udviklingen drives af engagement og stolthed over egne bidrag til arbejdspladsen.

Potentialeprofilen hjælper også med at gøre det nemmere at komme i gang med udviklingsarbejdet. Den gør det nemlig lettere at vælge, hvad man skal fokusere på, og hvilke konkrete handlinger man kan tage.

Brug den som et selvstændigt udviklingsværktøj eller som et supplement til e-fivefactor profilen – enten før, efter eller begge dele! Den er som sagt ganske gratis, når først e-fivefactor profilen er trukket

Læs også...

Vil du høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at afklare potentialet hos jeres medarbejdere?

Tag fat i os på info@e-stimate.com eller +45 72 44 44 19

Referencer:

Wilmot, M. P., & Ones, D. S. (2022). Agreeableness and its consequences: A quantitative review of meta-analytic findings. Academy of Management Proceedings, 2022(1). https://doi.org/10.5465/ambpp.2022.10171abstract

Tett, R. P., & Guterman, H. A. (2000). Situation trait relevance, trait expression, and cross-situational consistency: Testing a principle of trait activation.
Journal of Research in Personality, 34(4), 397–423.
https://doi.org/10.1006/jrpe.2000.2292

Harvey, J.-F., & Green, P. (2022). Constructive feedback: When leader Agreeableness Stifles Team Reflexivity. Personality and Individual Differences, 194, 111624. https://doi.org/10.1016/j.paid.2022.111624

DeRue, D. S., Nahrgang, J. D., Wellman, N., & Humphrey, S. E. (2011). Trait and behavioral theories of leadership: An integration and meta-analytic test of their relative validity. Personnel Psychology, 64(1), 7–52. https://doi.org/10.1111/j.1744-6570.2010.01201.x

D-mærket og gazellevirksomhed 2024

Nyhed:

D-mærket & Børsen Gazellevirksomhed 2024

22. oktober 2024

Hos e-stimate går sikkerhed og vækst hånd i hånd 🤝

Vi er stolte over igen at have opnået D-mærket – som dokumenterer ansvarlig dataanvendelse og IT-sikkerhed. Vi er samtidig stolte over at Børsen igen har kåret e-stimate som en af årets gazeller.

D-mærket er en mærkningsordning, hvor virksomheder kan blive auditeret årligt, inden for IT-sikkerhed og ansvarlig brug af data i ét og samme mærke. For at opnå D-mærket skal virksomheden opfylde en række kriterier, der omhandler krav indenfor både it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse.

Vi prioriterer vores kunders sikkerhed højt – og D-mærket betyder at vi lever op til nogle af de strengeste krav, når det gælder datasikkerhed og ansvarlig brug af digital teknologi. Det er et kvalitetsstempel, der viser, at vi ikke kun lever op til lovgivningen, men også til de krav, som flere og flere virksomheder stiller.

Så hvad betyder det så helt præcist?

Kort sagt: Vi har styr på sikkerheden, og vi er gode til det vi laver. Det betyder, at du kan slappe af og vide, at du er i trygge hænder.

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

Gør teamet mere effektivt

Blogindlæg:

Gør teamet mere effektivt

10. juli 2024

De fleste har hørt udtrykket: 2+2=5. Dette udtryk beskriver at produktivitet og iderigdom stiger når man er flere personer. Dog er det ikke givet, at det bliver bedre bare fordi der kommer flere personer ind i teamet. Forskellighed er en styrke – men kun når og hvis, der er gensidig respekt for forskellighed i teamet.

Kendskab

Alle i et team bør kende hinanden godt. Vi oplever ofte en person udbryde: ”Gud, det vidste jeg ikke om dig”, selvom de to har været kolleger i endog meget lang tid. Hvis kendskabet til kollegaerne i teamet er lavt, vil der ofte kunne opstå kommunikationsbrist, misforståelser og interpersonelle konflikter der går ud over teamets effektivitet – derfor er kendskab til teamkollegaerne en vigtig del af teamudviklingen.

Når teamet opnår større kendskab til hinanden, giver det ofte disse fordele:

1: Gensidig forståelse

Øget gensidig forståelse betyder, større tryghed og mindre usikkerhed om kollegaers intentioner. Hvis der f.eks. er optræk til uenighed og der er lavt kendskab til kollegaens profil, vil den enkelte ofte tænke: ”Hvad er der galt med ham? ”. Er der et fornuftigt kendskab til kollegaens profil, vil tankegangen oftere være ”Hvad mon jeg har misforstået, hvad skal jeg gøre anderledes”.

2: Større forpligtigelse

Hvilket betyder, at når en kollega sender en opgave videre til en anden, tænker man i større udstrækning på at have gjort sin egen del af opgaven ordentlig færdig, så det bliver nemt for kollegaen at tage over. Der vil i et sammenspillet team være større villighed til at hjælpe hinanden.

3: Hensigtsmæssig fordeling af opgaver

Både faglige kompetencer og personlige kompetencer/personlighed og interesser er her i spil. Der vil være fokus på, hvem der er bedst til at løse den konkrete opgave – fremfor hvem der plejer at løse opgaven. Og ved nye opgaver at sætte fokus på hvem opgaven ligger bedst for, hvem der er mest motiveret – fremfor ”hvem har tid lige nu…”

4: Større forandringspotentiale

Forskning viser at komplementære team er bedre til at udvikle løsninger og nye ideer. Komplementære på faglige kompetencer – men især på personlighed.

Kombinationen af et stærkt psykometriske grundlag og et intuitivt forståeligt design (farver) skaber de bedste betingelser for forståelse og effektivitet i arbejdet med person- og teamprofiler.

Når 2+2 bliver til 5

Vi har alle forskellig personlighed, og vi opfatter situationer på en anden måde end vores kollegaer. Derfor er det vigtigt, at skabe en forståelse for, at der kan være flere opfattelser af konkrete situationer – der er ingen, som har al viden i verden, og derfor kan ingen være sikker på at have ”løsningen”. Alle i teamet skal respektere, at det er godt at høre andres synspunkter, og at der er flere måder til at nå de fastlagte mål.

For at arbejde mest effektivt med teamudvikling anbefaler vi derfor, at der tages udgangspunkt i teamets samlede profil og i det enkelte teammedlems profil – og med afsæt i den enkeltes personlige styrker.

For at arbejde mest effektivt med teamudvikling anbefaler vi derfor, at der tages udgangspunkt i teamets samlede profil og i det enkelte teammedlems profil – og med afsæt i den enkeltes personlige styrker.

Vi har alle forskellig personlighed, og vi opfatter situationer på en anden måde end vores kollegaer. Derfor er det vigtigt, at skabe en forståelse for, at der kan være flere opfattelser af konkrete situationer – der er ingen, som har al viden i verden, og derfor kan ingen være sikker på at have ”løsningen”. Alle i teamet skal respektere, at det er godt at høre andres synspunkter, og at der er flere måder til at nå de fastlagte mål.

Trin 1: Forståelse for værdien af forskellighed

En grundlæggende forståelse af forskellighed og drivkræfterne bag vore handlinger er vigtig. Her er personprofiler og teamprofiler begge gode. Begge profiler er med deres farvekoder enkle og effektive at anvende. Farverne gør det let at forstå, og alle vil hurtigt få indsigt i hvem de selv er og hvem deres kollegaer er, og hvad de forskellige personligheder har af betydning for det indbyrdes samarbejde og for kommunikationen i teamet. Farverne gør det desuden let at huske kollegaernes profil – det sikrer anvendelse i praksis

Trin 2: Forholde sig til sig selv

Det bør sikres, at den enkelte ”hviler” i sin profil, og at eventuelle spørgsmål er besvaret. Herefter kan arbejdes med at det enkelte teammedlem forholder sig til sig selv, baseret på profilen. Dette f.eks. ved at arbejde parvis eller i grupper med gensidig præsentation af egne styrker ”På en god dag” – og meget gerne også med hvordan det kan udvikle sig ”På en dårlig dag”. Den enkelte kan også præsentere sig selv overfor hele teamet. At sætte ord på egen personlighed sikrer at teammedlemmer får en autentisk oplevelse af kollegaer.

Trin 3: Arbejd konkret med teamprofilen

Ny viden skal forankres – det kan gøres med konkrete ”teamøvelser i farve”. Det er vigtigt at teamøvelser anvender og respekterer styrkerne i alle 4 farver/styrker! Uhyggelig meget teambuilding formår slet ikke det – de fokuserer ofte kun på 2 af de 4 styrker.

Trin 4: Det videre arbejde med teamudvikling

Der er mange muligheder for at arbejde videre herfra. For eksempel lære at læse andres farve/personlighed, lære at ”lytte i farve”, farvebaseret feedback, forskellige reaktioner under pres. En anden mulighed er at teamet arbejder med strategier, planer og indsatsområder for den videre udvikling af teamets effektivitet. Dette besluttes ud fra de konkrete behov.

e-fivefactor e-stimate

e-fivefactor profilen

Vi anbefaler e-fivefactor profilen som er baseret på Femfaktormodellen. Det er en empirisk funderet personlighedsmodel og den internationalt mest anerkendte personlighedsmodel. Profilen kan ligeledes genereres som en Teamprofil med flere personer.

Lidt om e-stimate international

Hos e-stimate leverer vi professionelle profil- og testværktøjer til rekruttering og udvikling. Vores værktøjer er lette at forstå og bruge i praksis, samt omsætte til værdi. Vi leverer testkoncepter, der er fagligt velfunderede og opdaterede til den nyeste viden på området. Vi sikre de bedste forudsætninger i arbejdet med profil- og testværktøjer for vores kunder og understøtter dem løbende med markedets bedste kundeservice.

Læs også...

Vil du vide mere om personprofiler og perfektionisme?

Læs mere om perfektionismens bagsider og eventuelle metoder til at være mindre perfektionistisk i artiklen fra Harvard Business Review her.

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

Vi søger ny Seniorkonsulent / Training Manager

Nyhed:

Vi søger en ny Seniorkonsulent / Training Manager

22. april 2024

Er du klar til at blive en del af et dynamisk hold, der spiller en afgørende rolle i at udvikle mennesker, teams og organisationer i nogle af Danmarks førende virksomheder? Så er denne rolle lige noget for dig.

e-stimate udvikler og leverer erhvervspsykologiske test- og profilværktøjer til rekruttering og udvikling. Vi er tre år i træk blevet kåret som Danmarks bedste testudbyder og er kendt for høj kvalitet, faglighed og nytænkning.

Din hovedopgave bliver løbende udvikling af vores koncepter, materialer og e-academy undervisning, samt gennemførelse af certificeringer, specialistkurser, workshops, træning og kundesupport. Du vil ligeledes få det kommercielle ansvar og udviklingsansvar for egen kundeportefølje.

Et udpluk af dine nøgleopgaver er: 

Din faglige baggrund – schweizerkniven, der kan det hele

Hvis du ikke er bekendt med vores testværktøjer, så fortvivl ikke – vi sørger for din oplæring.
Du har en relevant uddannelsesbaggrund samt erfaring fra lignende roller. Måske har du været selvstændig, men ønsker nu at arbejde i et fagligt team, eller måske kommer du fra en større organisation eller et konsulentfirma – men søger mere indflydelse på din dagligdag.

Du ser dig selv som en alsidig specialist, der trives med at arbejde på tværs af opgaver og områder, men med ansvar for egne projekter. Naturligvis er du en dygtig kommunikator og har erfaring med konsulentarbejde eller undervisning.

Da vores kundebase inkluderer mange internationale virksomheder, er det afgørende, at du behersker både flydende engelsk og flydende dansk i tale såvel som på skrift.

Din profil 

Hos os taler vi i farver, så lad os blive lidt nørdede og starte med den røde farve. Det er dig der har et stort drive, ambitionsniveau og gennemslagskraft. Du er initiativrig og en selvstarter i forhold til opgaver, og kan føre dem helt i mål. Du har forretningsforståelse og øje for det kommercielle, så vi også i fremtiden kan drive en sund forretning.

Den gule farve trækker du på, når du skal arbejde med udvikling, samt skabe engagement hos kursister i din undervisning og på workshops. Gul styrke betyder også, at du kan arbejde med mange forskellige typer af opgaver samtidigt, og ikke mister overblikket på trods af stor variation i opgaverne.

Den blå farve symboliserer struktur og vedholdenhed i din indsats over tid. Vores koncepter bliver ikke udviklet over natten, så det kræver, at du kan holde ved og holde ud, indtil vi har et koncept, vi er tilfredse med.

Til sidst men ikke mindst den grønne farve, som symboliserer det fællesskab vi har i teamet. Vi hjælper hinanden, har et stærkt sammenhold – og prioriterer tætte relationer med vores kunder.

Hvad tilbyder vi dig

Du bliver en del af et stærkt arbejdsfællesskab hvor vi brænder for det vi laver. Kommandovejen er kort, og der er mange frihedsgrader. Du får stor indflydelse, og der er ikke langt fra idé til eksekvering. I e-stimate har vi en kompetencedrevet struktur, hvor du bliver ansvarlig for egne områder – samt bidrager til at løfte de daglige opgaver sammen med hele teamet. Du kan måske ikke alt det, vi leder efter – men med faglighed og højt drive lærer du det. Du har måske ikke 10 års erfaring, det gør ikke noget – vi er gode til at udvikle talenter.

Kontakt og ansøgning

Er du afklaret og ønsker at komme i betragtning til rollen så modtager vi gerne dit CV og din ansøgning hurtigst muligt. Vi afholder løbende telefoniske screeninger og vælger derefter kandidater til samtale.

Ansøgningsfristen er den 24. maj 2024.

Hvis vi har fanget din interesse, men du sidder med nogle spørgsmål, så er du velkommen til at skrive/ringe til CEO og partner Sandra E. Friis (e-mail: sand@e-stimate.com /Tlf.nr.: 21 86 85 87.)

Vi forventer at gennemføre ansættelsessamtaler i juni 2024.

Ved samtalerne deltager teamet fra e-stimate samt chefkonsulent Nadja Fuglsang fra Optimum HR. I løbet af ansøgningsprocessen kan du blive bedt om at udfylde personlighedstest, kognitiv test samt at forberede en case inden ansættelsessamtalen.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

Asmund K. Lund er ny partner og medejer af e-stimate

Nyhed:

Asmund K. Lund er ny partner og medejer af e-stimate

10. april 2024

Vi er glade for at kunne informere om, at Asmund K. Lund er blevet partner og medejer af e-stimate International.

 Asmunds ekspertise, kvalitetsbevidsthed og ikke mindst innovative tilgang gør ham til en vigtig nøglespiller i vores team. Desuden har han en solid evne til at omsætte faglighed til praktisk værdi af vores profiler for dig som e-stimate bruger. Det er baggrunden for at vi har tilbudt Asmund at blive partner og medejer af e-stimate.

Asmund er uddannet cand.psych. fra Aarhus Universitet, og har desuden erfaring med opbygning af nye koncepter fra hans tid som selvstændig. Hos e-stimate har Asmund det faglige ansvar og er vores Chef Psykometriker – og de fleste af jer har nok allerede mødt ham, som underviser på vores Certificeringer, Specialistmoduler eller på vores MasterClass.

Asmund K. Lund er ny partner og medejer af e-stimate

e-stimate bygger på fire grundsten: Faglighed, forståelighed, fleksibilitet og fremsyn. Som partner og medejer i e-stimate vil Asmund være med til fortsat at sikre det faglige fundament med afsæt i den nyeste forskning – valide værktøjer er en vigtig del af grundlaget for din succes når du anvender e-stimate profiler.

Vi er rigtig glade for – og stolte af – at have Asmund med som partner i e-stimate, og ser frem til et fortsat stærkt samarbejde med ham i denne nye rolle. 🤝 💼

Se også...

Vil du gerne høre mere om vores forskellige HR-værktøjer?

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

Fem fif til profiloverlevering

Blogindlæg:

Fem fif til profiloverlevering

24. januar 2024

En afgørende del af din rolle som konsulent er at mestre kunsten at overlevere personprofiler. Dette går ud over blot at præsentere fakta; det handler om at skabe en meningsfuld dialog, hvor både du og fokuspersonen aktivt deltager og opnår et dybere indblik i personlighedens kompleksitet. Profiloverlevering er ikke bare en formel proces; det er en mulighed for at inspirere, støtte og guide fokuspersonen på deres personlige udviklingsrejse.

Nu, lad os dykke ned i fem afgørende fif, der vil hjælpe dig med at mestre kunsten af en givende profiloverlevering:

1. Drop oplæsningen af en profil:

Ved profiloverlevering er det vigtigt at huske, at profilen ikke er en facitliste, men en indgang til relevante spørgsmål. Selvom nutidens profilværktøjer og personlighedstest bliver stadigt mere præcise i deres målinger, er det vigtigt at huske, at de endnu kun er en guide, ikke en endegyldig konklusion. Brug den som et redskab til at fremkalde refleksion hos fokuspersonen og en meningsfuld dialog mellem jer.

2. Skab balance i overleveringen:

Undgå at dominere dialogen som konsulent. Magtbalancen kan hurtigt virke skæv, da du kender både værktøjet og fokuspersonens profil. Som konsulent under en overlevering fungerer du som en "oversætter". Din primære opgave er at formidle opbygningen og indholdet af profilen på en måde, der gør det hurtigt og let for fokuspersonen at forstå og analysere deres egen profil. Selvom du besidder det dybeste kendskab til profilværktøjerne, bør du ikke dominere samtalen. Tværtimod bør fokus ligge på at skabe en ligeværdig dialog, hvor fokuspersonen aktivt deltager i processen.

3. Hold fokus på selverkendelse:

Undgå at pådutte fokuspersonen egenskaber. Det er vigtigt at tilgå processen med ydmyghed, da det er fokuspersonen selv, der har den største indsigt i, hvem de er. Forsøg at stille relevante spørgsmål, der inviterer dem til at udfolde deres profil og aktivt forholde sig til den. Det er særligt værdifuldt, når fokuspersonen selv identificerer vigtige pointer i deres profil, selvom de måske har fået støtte gennem dine vejledende spørgsmål.

4. Tillid er nøgleord:

I en profiloverlevering er opbygning af tillid afgørende. Da indholdet af en personlig profil kan opleves som særligt privat, og selve overleveringssituationen for nogle kan være grænseoverskridende, er det vigtigt, at du, som konsulent, har fokus på at skabe et trygt og tillidsfuldt rum fra start. En strategi kan være at bruge dig selv og din egen profil som eksempel. Ved at være åben om din egen profil styrker du tilliden mellem dig og fokuspersonen. Denne gensidige åbenhed ikke alene fremmer en atmosfære af tryghed, men bidrager også til at nedbryde de potentielle uligheder i magtforholdet mellem jer.

5. Benyt fysiske procesværktøjer:

For at sikre en aktiv deltagelse fra fokuspersonen er det en god idé at integrere fysiske procesværktøjer som terninger, profilhjul og 'God' / 'Dårlig' dagkortene i overleveringsprocessen. Disse redskaber skaber ikke kun forståelse og indsigt, men stimulerer også en interaktiv tilgang til personlighedens kompleksitet. Ved at inkorporere disse værktøjer åbner du også døren for kreativ refleksion, hvilket gør hele overleveringsprocessen mere dynamisk og engagerende. Fokuspersonen vil have bedre mulighed for at visualisere og aktivt forholde sig til deres profil, hvilket bidrager til en dybere og mere meningsfuld oplevelse.

Husk, overlevering af personprofiler handler ikke kun om indholdet, men i høj grad også om processen. Skab en atmosfære af åbenhed, tillid og dialog, hvor både du og fokuspersonen kan dykke ned i personlighedens mange facetter og nuancer.

Med disse fem fif i baghovedet håber vi på, at dine kommende overleveringer bliver en stor succes. Vi ønsker dig held og lykke med arbejdet!

Læs også...

Vil du vide mere om personprofiler og perfektionisme?

Læs mere om perfektionismens bagsider og eventuelle metoder til at være mindre perfektionistisk i artiklen fra Harvard Business Review her.

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

Nyt profilværktøj: Potentialeprofilen!

Nyhed:

Nyt profilværktøj: Potentialeprofilen!

1. december 2023

Udforsk personlige potentialer med vores nye profilværktøj, Potentialeprofilen! Vi har alle potentialer, men ikke de samme - og du får kun noget ud af dem, hvis du arbejder aktivt med dem. Potentialeprofilen er designet til at maksimere muligheden for at få mest muligt ud af dine personlige potentialer.

Hvad er Potentialeprofilen?

Potentialeprofilen er et udviklingsværktøj, der sikrer en motiverende start, involverer medarbejderen som aktiv medskaber i en engageret proces og lægger op til konkret handling.

Med afsæt i dine 10 stærkeste personlighedstræk udfoldes der 30 toppotentialer i profilen – de potentielle muligheder i personlighedstrækkene.

Når vi arbejder med medarbejderes potentialer, er det ud fra tankegangen: ”det er bedre at få mere af det der virker, end at fokusere på det der ikke virker”.

Hvad er Potentialeprofilen

Hvornår skal du bruge Potentialeprofilen?

Potentialeprofilen er ideel til blandt andet MUS-samtaler, opfølgning på rekruttering, karriereudvikling og talentprogrammer. Profilen skaber en konstruktiv og positiv dialog om potentialer - og engagerer aktivt fokuspersonen i processen. Dette sikrer, at udviklingen drives af engagement og stolthed over egne bidrag til arbejdspladsen.

Derudover skaber profilen en god ramme for implementeringsfasen ved at lette udvælgelsen af fokusområder og konkretiseringen af handlemuligheder. Det er vigtigt i enhver udviklingsproces at tage højde for den kontekst, vi arbejder indenfor, samt at tydeliggøre det næste skridt, så det er nemt at gå fra tanke til handling.

Brug den som et selvstændigt udviklingsværktøj eller som et supplement til e-fivefactor profilen – enten før, efter eller begge dele!

Om rapporten

Rapporten præsenterer individets 30 mest fremtrædende potentialer, inddelt i grupper af tre omkring de 10 højest scorende personlighedstræk. Den udgør grundlaget for en proces, der først styrker din selvforståelse positivt og derefter leder dig gennem dine potentialer for at fokusere på det, der passer bedst til din situation. Rapporten giver løbende input om, hvordan du kan arbejde med dig selv og dine omgivelser for at realisere dine potentialer. Endelig hjælper den dig med at formulere forpligtende mål, som du kan følge op på.

Rapporten indeholder:

– Dine 10 toptræk

– Dine 30 potentialer

– Arbejdsark

– Word Cloud

– Udviklingsplan

Hvordan får jeg adgang til at bruge Potentialeprofilen?

For at få adgang til Potentialeprofilen, skal du med på et certificeringskursus. Med en certificering får du mulighed for at bruge alle e-stimates profil- og testværktøjer. Du får således en platform, der giver dig en vifte af forskellige muligheder, som du kan bruge til udvikling og rekruttering. 

Vi afholder certificering ca. en gang om måneden både i Jylland og på Sjælland. Se datoerne for vores kommende certificeringer i vores kursuskalender. 

Se også...

Vil du gerne høre mere om vores forskellige HR-værktøjer?

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

e-stimate kåret som Børsen Gazelle 2023

Nyhed:

e-stimate kåret som Børsen Gazelle 2023

13. oktober 2023

Vi er meget stolte af at kunne meddele, at e-stimate er udpeget som Gazelle virksomhed – det er der under 1% af Danmarks virksomheder der bliver kåret til!

"Det er fakta og ikke smagsdommeri, der afgør, om en virksomhed bliver kåret som Børsen Gazelle. Den årlige kåring er baseret på offentlige regnskaber og seks klare kriterier – bl.a. skal omsætningen stige med mindst 100 pct. over fire år. Vi og hele erhvervslivet kan lære og blive inspireret af gazellerne. Derfor skriver vi om dem i Børsen og hylder dem ved fire regionale kåringer."

– Børsen

Det skulle selvfølgelig fejres med et glas champagne! 🥂

Stor tak til hele e-stimate teamet for jeres dedikation og engagement - og en stor tak til vores brugere for jeres tillid til e-stimate som samarbejdspartner. Vi kunne ikke have gjort det uden jer!

Vi ser meget frem til at få overrakt prisen i Aarhus Musikhus den 23. november.

Se også...

Vil du gerne høre mere om vores forskellige HR-værktøjer?

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.

HR Træfpunkt 2023

Nyhed:

Mød os på Træfpunkt HR 2023

5. oktober 2023

Den 4. og 5. oktober er der igen Træfpunkt HR i Øksnehallen og vi skal selvfølgelig være med. Vi håber at se jer!

Vi står på stand nummer 19 - lige ved siden af døren ind til den store scene.

Igen i år har vi inviteret dygtige og erfarne e-stimate brugere med. Så kom forbi til en udvekslende og inspirerende dialog med andre brugere om, hvordan de anvender e-stimates profiler og testværktøjer i deres organisationer.

i glæder os til at løfte sløret for vores helt nye værktøj: Potentialeprofilen. På messen vil det være muligt at komme og prøve det nye setup, der er designet til at skabe en konstruktiv og effektiv ramme om positiv udvikling ud fra devisen:

"Det er bedre at få mere af det der virker, end at fokusere på det der ikke virker"

Da Træfpunkt HR er det årlige samlingssted for hele HR-branchen, er det en fantastisk mulighed for at netværke og samle inspiration. I løbet af de to dage kan du opleve en lang række keynotes, aktiviteter og foredrag om de nyeste tendenser indenfor HR og ledelse.

Vi håber at se dig på messen!

Se det fulde program for Træfpunkt HR 2023 ved at trykke på billedet til nedenfor.

Se også...

Vil du gerne høre mere om vores forskellige HR-værktøjer?

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.