e-stimates historie

Jørgen C. Friis stiftede virksomheden e-stimate, fordi han så et behov for at gøre profil- og testværktøjer mere anvendelige og forståelige – uden at gå på kompromis med fagligheden.

Vores fokus på at omsætte teori til praktisk anvendelighed er stadig den dag i dag et kendetegn for vores værktøjer.

“Der er ikke noget, der tyder på, at en profil bliver bedre, bare fordi man ikke forstår den”

På markedet siden 1980

e-interpersonal profilen, tidligere kendt som adfærdsprofilen, er oprindeligt et ph.d.-projekt, som har været anvendt i Danmark siden 1980.

Dermed er profilværktøjet ét af de mest velafprøvede koncepter til personlighedstest på det danske marked. e-interpersonal blev senere grundlaget for etableringen af virksomheden e-stimate.

Pionerer inden for webbaserede test

e-stimate er pionerer inden for webbaserede test til HR og rekruttering. I 2000 blev e-interpersonal profilen introduceret med en webbaseret scoring og var den første digitale personprofil på det danske marked.

Pionerånden lever endnu, og vi er stadig i front med udvikling af test, koncepter og materialer til vores kunder. I de seneste år har vi udviklet rapporterne med nye elementer såsom “Grit” og ”Dark side of personality” og adaptive IQ-test.

Danmarks bedste testudbyder tre år i træk

Danmarks bedste testudbyder – tre år i træk

I både 2015, 2016 og 2017 blev e-stimate kåret som Danmarks Bedste Testudbyder. Med disse kåringer gjorde e-stimate Dette blev for alvor vendepunktet til, at alle i branchen begynder at vide, hvem e-stimate er. I dag eksisterer den uvildige analysevirksomhed Supana™ desværre ikke længere.

Nogle af de vigtigste elementer i e-stimates succes ved kunder og brugere er de målrettede procesværktøjer, som bruges til overleveringer og i teamudvikling. De fysiske terninger, feedbackkort og kompetencehjul får personer til at ”mærke med kroppen”, og det gør det ekstremt jordnært at arbejde med procesværktøjerne.

Et generationsskifte

Spoler vi frem til 2022 er e-stimate i dag overdraget til Sandra Ea Friis, datter af Jørgen. Sandra har været en del af e-stimate i mange år – først som konsulent, siden som partner og nu som ejer.

Det har taget lidt tid, for der skulle et par forsøg til for at overtale Sandra til at arbejde sammen med sin far. Og far ville, at datteren skulle vise, at hun kunne selv. Sammen igangsatte Jørgen og Sandra derfor en ny virksomhed i e-stimate regi, og her viste Sandra, at hun kan drive en virksomhed op på egen hånd. Sandra er derfor selv startet fra bunden (”hånden på kogepladen”). Hun har selv bygget egen kundeportefølje op – og med god succes. I 2021 var de to virksomheder lige store og blev fusioneret til ét samlet e-stimate.

I 2022 overtog Sandra roret fra ”den gamle”. Med Sandra ved roret er visionen fortsat det samme: At skabe udvikling via gode processer og metoder med høj faglighed og evidens som fundament – og altid at have hjertet med.

Vores profil- og testværktøjer

Her ser du alle de profil- og testværktøjer du får adgang til med din certificering. Klik på værktøjerne for at læse mere.

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.