Faglighed

Hos e-stimate vægter vi fagligheden højt, når vi udvikler og leverer vores profil- og testværktøjer. Du er altid garanteret et videnskabeligt grundlag, der er opdateret, når du arbejder med e-stimates profiler. Her på siden finder du vores chef psykometriker, vores Faglige Advisory Board og en række af de faglige artikler der danner grundlaget for vores profil- og testværktøjer.

e stimate testudbyder HR profil og testværktøjer bliv certificeret
Chef Psykometriker​ Asmund K Lund

Asmund K. Lund

Cand.psych ⎪Erhvervspsykolog

Chef psykometriker og faglig ansvarlig hos e-stimate

Vores Faglige Advisory Board

Vi har tilknyttet et Fagligt Advisory Board bestående af eksperter, der bidrager til, at værktøjerne konstant har et højt fagligt niveau. Vores Faglige Advisory Board styrker både vores og din faglighed.

I et professionelt landskab, der konstant er i forandring, er det essentielt at være agil. Det er blandt andet derfor, at vi hos e-stimate har vores faglige advisory board, som konstant holder os opdateret på den nyeste viden indenfor rekruttering og udvikling.

Vi ved nemlig at hele grundlaget for både vores og din fortsatte succes er en solid faglighed som fundament.

Anna Vedel Fagligt advisory board

Om Anna Pacak-Vedel

Anna er uddannet cand.psych & ph.d. fra Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. Hun er ansat som forsker på Aalborg Universitet, og underviser blandt andet i personlighedstræk, intelligens og motivation. Anna har især undersøgt personlighedens skyggesider i forbindelse med uddannelses- og karrierevalg.

Anna Pacak-Vedel

Cand.psych & ph.d.

Fagligt advisory board Peter Hartmann

Om Peter Hartmann

Peter er uddannet cand.psych & ph.d. med speciale i intelligens. Peter en af de få mennesker i Danmark, som både har arbejdet med at strømline og udvikle assesment processer både i virksomheder samt fra et udbyder perspektiv. Dertil har Peter også både forskningsmæssig og praktisk erfaring med intelligens, personlighed, psykometri og kvalitetssikring af test og processer.

Peter Hartmann

Cand.psych & ph.d.

Fagligt advisory board Lars Larsen

Om Lars Larsen

Lars er professor MSO ved Aarhus Universitet og forsker i udviklingspsykologi, gerontopsykologi og differentialpsykologi. Hans fokus er særligt på sammenhænge mellem intelligens, personlighed og akademisk performance.

Lars Larsen

Cand.psych & ph.d.

Fagligt advisory board Martin Hammershøj​

Om Martin Hammershøj​

Martin Hammershøj er uddannet cand.psych og ph.d. med speciale i motivation og personlighedstræk. Martin bidrager til e-stimates Advisory Board ved at validere testværktøjer og deres psykometriske beregninger.

Martin Hammershøj

Cand.psych & ph.d.

Faglige artikler

Dyk ned i nogle af de faglige artikler, der danner grundlag for vores profil- og testværktøjer

Din garanti for høj kvalitet

Vi er medlem af de anerkendte organisationer for testudbydere nedenfor, så når du anvender e-stimates værktøjer, så har du sikkerhed for kvalitet i såvel test, etik og persondatasikkerhed. Alle vores værktøjer har et anerkendt teoretisk fundament og solid dokumentation for, hvad de afdækker, og hvad det medfører i forhold til adfærd, livsforhold og motiver bag handlinger.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar til fagligheden bag profil- og testværktøjer

Normative tests er tests, hvor det, man ønsker at undersøge, f.eks. en persons personlighedstræk eller præstation, sammenlignet med en normgruppe. En normgruppe er en repræsentativ gruppe, der har taget den samme test under standardiserede forhold.

Vores e-fivefactor profil er en normativ test, hvor alle spørgsmål vurderes på en femtrins skala fra ‘meget uenig’ til ‘meget enig.’

Fordelen er, at vi sammenligner en persons resultater med andre, hvilket giver en højere grad af detaljegrad, præcision og forudsigelsesværdi.

Ulempen er at man kan svare sig selv ’bedre’ end man er. Derfor opdaterer vi løbende vores checkspørgsmål, så du i rapporten får en solid indikation af profilens troværdighed.

e-disc og e-interpersonal er ipsative tests og baserer sig på scoringsteknikken ‘forced choice’. Det vil sige, at fokuspersonerne skal prioritere mellem et antal svarmuligheder. Rapporten giver et billede af adfærd i samspil med andre mennesker samt intuitiv og tilstræbt adfærd. Ipsative tests tager kun udgangspunkt i individet selv, og de sammenlignes ikke med en normgruppe.

Fordelen ved profilerne er, at de er hurtige at besvare, og rapporten er let at forstå og anvende. Ulempen er en lavere detaljegrad og at resultat ikke kan sammenlignes på tværs af kandidater.

Psykometri kombinerer psyke (sind) og metri (måling). Derfor er en psykometrisk test et værktøj, der måler en persons personlige præferencer, handletendenser og adfærdsmønstre.

Prædiktiv værdi er et statistisk begreb, som bruges til at udtrykke i hvor høj grad en test kan forudsige fremtidig adfærd. Det kan f.eks. være indenfor områder som jobpræstation, indkomst, jobtilfredshed teameffektivitet, sygefravær etc.

I flere af e-stimates personprofiler har vi kombineret det psykometriske grundlag fra The Big Five, med cirkumpleksmodellens intuitivt forståelige design. Det skaber de bedste betingelser for at kombinere præcision og forudsigelseskraft i datagrundlaget med forståelse og effektivitet i samtaleprocessen.

Har du flere spørgsmål til fagligheden bag e-stimate? 

Er du nysgerrig på ny viden, tips og inspiration?

Tilmeld vores populære nyhedsbrev omkring personlighedspsykologi og adfærd.